Saf Kristal Sole Tuz 1 KG
search
  • Saf Kristal Sole Tuz 1 KG

Saf Kristal Sole Tuz 1 KG

Saf Kristal Sole Tuz 1 KG en uygun fiyata burada. Sizde çankırı tuz lamba ürünleri uyguna bulun. İndirimli tuz ürünleri

Marka : Çankırı Tuz Lamba


Fiyatlar

Çankırı Tuzlamba ₺30,00 Kargo: ₺45,00 Siteye Git 8 ay önce

Sole Tuz Hakkında

Kaya tuzunun en değerli ve en nadir rastlanan kısmıdır.

%100 kristaldir. Diğer bir ifadeyle ''yalama tuzu''dur. 

Antibakteriyel olduğu için son zamanlar pek çok akademisyen ve tıp doktorunca belirli aralıklarda dile sürülmesi tavsiye edilmektedir. ( Bu nedenle yalama tuzu olarak ifade edilmektedir)

Kristalize olmuş şekilde satılan kristal tuzun ya da diğer ifadeyle sole tuzunun diğer Çankırı kaya tuzu türlerinden fiyat yönüyle farklı olmasının altında yatan en önemli sebep sole tuzu şeklinde ki Çankırı tuzunun yaklaşık 1 tonluk tuzda 20 kg civarında çıkmasından kaynaklanmaktadır. Sole kristalinde taneler daha küçük ve daha sıkı olduğu için sole kristali ile açıklama yapan uzmanlar sole tuzunda yer alan tanelerin hücre içerisinden kolayca geçtiğini ifade etmektedir. Anlaşmalı kargo şirketimiz aracılığıyla Türkiye'nin tüm illerine gönderim sağladığımız için sitemizden sole tuzu veya kristal tuz satın alabilir ya da sipariş verebilirsiniz.

Kristal kaya tuzu ya da sole kristali,  yukarıda da ifade edildiği üzere Çankırı kaya tuzunun ya da genel olarak tüm kaya tuzlarının en az rastlanan kısmıdır. Sole tuzu olarakta ifade edilen kristal tuz, sitemizde Çankırı tuzu türleri içerisinde yer almaktadır. Bu doğrultuda sitemizden kristal sole tuzu satın alabilirsiniz.

Peki özellikle son yıllarda sıkça bahsedilen ve kullanım yönüyle diğer kaya tuzlarından farklı olan sole tuzu hakkında daha detaylı bilgi edinmeye ne dersiniz? Aşağıda sole tuzu ile ilgili bazı bilgiler aktarılacaktır.

Sole tuzu nedir?

Kısaca, kristalize olmuş kaya tuzunun su içerisinde dağılmasına sole denir. Kristal tuz, su içerisinde dağıldıktan sonra oluşan karışım su da değildir tuz da değildir.

Sole Tuzunun Faydaları

Sole tuzun faydalarına( zayıflatıp zayıflatmayacağına ilişkin vs.) ilişkin pek çok açıklama olmakla birlikte sole tuzunun faydalarına ilişkin kısaca aşağıda ki ifadeleri aktarabiliriz:

  • Sole, özellikle hastalık durumunda bireyin ihtiyaç duyduğu enerjinin karşılanmasında etkilidir.
  • Sole , vücuttaki iletkenliğin artırılmasında ve vücudun PH dengesinin sağlanmasında etkilidir.
  • Sole, vücuttaki ağır metallerin atılmasında etkilidir.

Yukarıda sole tuzunun faydaları başlığının altında genel kabul gördüğüne inandığımız bazı bilgileri aktarsakta bu yönde kesin bilgiyi verecek kişiler ''tıp sektörü değiliz tuz sektörüyüz'' başlıklı yazımızda ifade ettiğimiz kişi tıp doktorlarıdır.

Çankırı tuz lamba markasına ait granül tuz olarak nitelendirilen kristal sole tuzu, doğal kaya tuzu ve değirmen kategorisinden en uygun fiyatlarda sipariş verebilir, dört tıkla online satın alabilir, ödemeyi online ya da teslimatta kredi kartı ile yapabilirsiniz.

Son Baktığınız Ürünler