ADOBE PHOTOSHOP CS6 & CC ÖZEL BASKI (RENKLİ )
search
  • ADOBE PHOTOSHOP CS6 & CC ÖZEL BASKI (RENKLİ )

ADOBE PHOTOSHOP CS6 & CC ÖZEL BASKI (RENKLİ )

Marka : KODLAB YAYIN


Fiyatlar

Kodlab Yayıncılık ₺150,00 Kargo: ₺21,00 Siteye Git 9 ay önce

Fotoğraf sanatı ve tasarımcı bakış açısıyla Photoshop’u inceleyen eşsiz olan bu eser, Masaüstü yayıncılık, web ve fotoğraf alanlarında Adobe Photoshop’un kullanımına yönelik püf noktaları ve uygulama örneklerini içerir.

Photoshop şimdi daha çok gelişmiş bir grafik işleme aracı haline geldi. Özellikle CS5.5 ve CS6 sürümlerinde geliştirilen 3D katman ve araçları ile üç boyutlu tasarımlar artık çok daha kolay yapılmaya başlandı. Bununla birlikte web tasarımcıları ve dijital fotoğrafçılar için daha da kolaylıklar sağlıyor. Ayrıca Photoshop ile video hazırlamak da mümkün oldu. Kitabın içerisinde bu saymış olduğumuz bütün konular enine boyuna, tasarımdan baskı sürecine kadar bilgi ve deneyimler ile anlatılmıştır.

Bu kitabı Photoshop’a yeni başlayanlar, orta seviyedekiler ve ileri seviyedekiler kullanabilir. Her seviyedeki kullanıcılar bu kitapta kendilerine göre bir şeyler bulacaktır. Mümkün olduğunca sade bir dil kullanılarak herkesin kolaylıkla anlayabileceği bir kitap hazırlanmıştır.

Bu kitap, fotoğraf sanatı ve bir tasarımcının bakış açısıyla Photoshop’u inceleyip öğreten nadir kitaplardan biridir. Masaüstü yayıncılık, web tasarımı ve fotoğrafçılık alanlarında Photoshop’un kullanımına yönelik teknikleri, püf noktaları ve uygulama örneklerini bu kitapta bulacaksınız.

Kitapta yer alan başlıca konu başlıkları şöyledir:

• Photoshop CC’ye Giriş
• Photoshop CC’deki Yenilikler
• Tasarım Temelleri ve Süreçleri
• Arayüz, Paneller ve Araçlar
• Seçimler ile Çalışmak ve Püf Noktaları
• Katmanlar ile Çalışmak
• Tipografi
• Vektör Çizim Teknikleri
• Stillerle Çalışmak
• Boyama ve Renklendirme Teknikleri
• Dolgular, Fırçalar ve Dijital Kalemlerle Çalışmak
• Görüntü İşleme ve Manipülasyon
• Dijital Fotoğrafçılık, Photoshop ve Camera Raw
• Akıllı Nesneler ve Filtreler
• Masaüstü Yayıncılık ve Baskı Süreci
• Web Sitesi Arayüzü Hazırlamak ve Dilimleme İşlemleri
• 3D Tasarım
• Videolar ile Çalışmak
• Photoshop ile Animasyon Hazırlamak
• Medikal Photoshop
• Merak Edilen Photoshop Uygulamaları
• Kolaj Çalışmaları
• Fotomanipülasyon Çalışmaları
• Rötuş Çalışmaları
• Baskı Süreçleri
• Photoshop ve Tasarım Püfleri
• Photoshop Kısayolları

Photoshop Öğrenmeye Nerden Başlamalıyım?

Özge Mardi

Özge Mardi

Yıl 1995 Grafik tasarım bölümü 2. sınıfta okuyorum. Rapido kalemler, Asetat kağıtları, suluboya ve guvaj boyalarla çiziyor, illüstrasyonlar boyuyor ve afişler tasarlıyordum.

Bilgisayarlı tasarım konusunda pek de bir fikrim yoktu. Bir arkadaşımın babası eve bilgisayar almıştı ve Photoshop programında kişiler karalıyor, öğretmenlerimiz dahil hayretler içinde yaptıklarına hayranlıkla bakıyordum.

Ben de bilgisayarda tasarlamak istiyordum, babama anlattım. O yıl bana bir bilgisayar, bilgisayar masası ve printer aldı. İşte Photoshop ile o zaman tanıştım. Disketle yüklemişti bilgisayarcı ve bu disketler İstanbuldan benim için getirtilmişti.

1 yıl sonra lise 3. sınıftayken staj için Gazete Ege de Grafik Tasarım departmanında staja başladığımda ilk MAC bilgisayarıla birlikte diğer Adobe programlarıyla tanıştım.

Ama asıl araç Photoshop’du. Gazetenin Karikatüristi Zafer abi Photoshop’da renklendiriyordu karikatürlerini işimi tamamladığımda onun odasında alıyordum soluğu.

Photoshop’a başladığımda 6 veya 8 aracı vardı. Bugün 90 dan fazla aracı var ama aynı işi yapmak için kullanıyoruz.

Defterime öğrendiğim her komutu eve gelince tekrar etmek üzere yazıyordum. Böylece Photoshop sevdam başladı. 8 ayın sonunda Gazetede tam sayfa ilan tasarımları yapar duruma gelmiştim. Grafik tasarımcı ünvanıyla gazetede çalışmamı istemişti Reklam Müdürü ve Grafik tasarım departmanı çalışanları ama ben üniversiteye gideceğim için ayrılmıştım gazeteden.

Üniversite hayatım boyunca Photoshop bildiğim için her zaman öndeydim arkadaşlarımdan, hızlıydım. Hocalarıma asistanlık yapmaya 2. sınıfta başladım ve sonrasında alt sınıfların Grafik tasarım derslerine destek oldum.

Öğretirken öğrendiğimi o yıllarda keşfettim. Usta çırak ilişkisi isteyen bir Grafik tasarım alanında en çok öğretirken öğrendim. En çok şuna inandım çırak yetiştirirsen ozaman usta olabilirsin.

Derken üniversite bitimiyle birlikte İzmir’de ajanslarda grafik tasarımcı olarak çalışmaya başladım. Harıl harıl notlar tutuyordum. Defterim hala duruyor. Ozaman ajanstaki arkaşlarım sorardı ne yapacaksın özge bu kadar çok yazıyorsun? Öğrencilerime anlatacağım derdim hep.

O notlar çoğaldı çoğaldı ve çoğaldı. Akademisyenliğe başladığım 2006 yılı itibariyle ders anlatırken bile not tuttuğımu farketmemişim. Öğrencilerimin hocam artık ne zaman bu notlar kitap olacak? soruları çoğalmaya başladığında yıl 2008 Dokuz Eylül Üniversitesinde eğitimlerime ve Vectorel Studio Dijital ajansımızda sanat yönetmenliği yapıyordum.

Kodlab yayınlarının kitaplarını alıyor ve okuyordum. Birgün aklıma geldi ve yayınevi ile iletişime geçtim. Tabi öyle hemen herkesin yazarlık başvurusunu kim kabul eder. Ozmanın yayın yönetmeni kitap içeriğiyle iligli önerilerde bulundu şöyle olsun böyle olsun Corel de olsun. Ben bunu kabul etmedim. Aslında daha sonra yazacağım Grafik Tasarım Rehberi kitabını o günlerde yazmıştım diyebilirim. Neyse olmadı.

Aynı dönemde VS Magazin isimli dijital bir dergi çıkartıyordum. 3 yıl boyunca tam 18 sayı yayınladığım görsel sanatlar dergisinde çeşitli tasarm yarışmaları düzenliyor kitap gibi hediyeler veriyorduk.

Bu bağlamda Kodlab yayınları ile iletişime geçtim ve yarışmamızda sponsor olmalarını rica edecektim ki Bu sefer karşıma yayın yönetmeni değil Kodlab Yayınları kurucusu Hüseyin bey çıktı. Bu isteğime olumlu dönüş yaptım. Bununla birlikte bende kendimi tanıtırken daha önce kitap yazdığımı ve yayınlama ile ilgili yayın yönetmeni ile ilgili yaşadığımız konular anlattım.

Hüseyin bey hemen hızlı hareket edelim. Sizden PHOTOSHOP kitabı yazmanızı istiyoruz. şeklindeki önerisiyle hemen notlarımı toparlardım. Ama baktım ki aldığım notlarla olacak birşey değil. 3 ay iş güç bırakıp tüm Photoshop bilgimle birlikte notlarıda alarak kitabı yazdım. Telif hakkı olmaması için de etüm fotoğrafları çekip düzenledim.

İşte böyle başladı benim Photoshop Öğrenme hikayem.

Bol bol deneme ve yanılma yöntemiyle öğrendik. Ne youtube vardı ne de kitap bizim zamanımızda.

Adobe Türkiye ile tanışmam 2013 yılında oldu. Ardından 2014 yılında Adobe CC Türkiye Lansmanında Photoshop Influenver olarak tanıtım ve sunumlar yaptım. World Wide Adobe Influencerler ile tanıştım ve Programın geliştirilmesi kapsamında katkıda bulundum ve bulunmaya devam etmekteyim.

Unutmayın ki Adobe programları sadece dijital araçlarımız gerçekte masaüstünüzü nasıl kullanıyorsanız program arayüz ve araçları da bu şekilde işimizi kolaylaştırmak için var.

Neredeyse tüm mesleklere dokunan bir program PHOTOSHOP, nerden başlamalıyım diyorsanız işte size harika bir kitap. Araç menü, panel ve komutlar düzenli bir şekilde anlattım. ve Photoshop uygulamalarıyla da hızlı bir başlangıç yapmanızı sağladım.

Tüm #photoshopseverler buraya !

Özge Mardi Bayar https://bit.ly/2ULPmzp

instagram: https://www.instagram.com/ozgemardi/?...

web: http://www.ozgemardi.com

videmy: http://www.videmy.com

Son Baktığınız Ürünler